Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η Κομοτηνή είναι έτοιμη να αγκαλιάσει και φέτος τα Βίκος Relays! Φτιάχνουμε ομάδες και παίρνουμε σκυτάλη στις 17 Μαΐου!

Η Κομοτηνή αγκάλιασε πέρσι τα Βίκος Relays με θέρμη. Το ίδιο θα κάνει και φέτος με στόχο να ξεπεράσει την επιτυχία που γνώρισαν οι σκυταλοδρομίες δρόμου έναν χρόνο πριν στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Ο δήμος Κομοτηνής σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αλλά και τους συλλόγους “Ηρόδικος” και “Περπατώ” διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα Relays στην ακριτική πόλη, την Κυριακή 17 Μαΐου.

Στην παρουσίαση των Relays η Κοσμήτορας των ΤΕΦΑΑ, Μαρία Μιχαλοπούλου υπογράμμισε πως “το Τμήμα από την ίδρυσή του συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την άθληση και κάθε δράση που πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει την πόλη» υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη διοργάνωση θα διατεθούν στο Σύλλογο «Ηρόδικο», θα φέρουν δηλαδή όπως επισήμανε «πίσω στην πόλη το κομμάτι της διεύρυνσης των ευκαιριών άθλησης για όλους αλλά και περισσότερο κόσμο, στην άσκηση, την ψυχαγωγία και την καλύτερη ποιότητα ζωής”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Μουσταφά Κατραντζή εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της διοίκησης της Περιφέρειας για τη φετινή συμμετοχή της στην όλη διοργάνωση, τονίζοντας πως “τέτοιες διοργανώσεις λειτουργούν ως πόλος έλξης της προσοχής του κόσμου προς την Περιφέρειά μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην πόλη της διοργάνωσης, την Κομοτηνή” και πρόσθεσε πως “επιθυμία της Περιφέρειας είναι να υπάρξει πολύχρονη συνέχεια στη διοργάνωση αυτή και να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας”, επισημαίνοντας την ανάγκη θεμελίωσης αντίστοιχων αθλητικών διοργανώσεων και στην περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Γκαράνης υποστήριξε: “Οι πολίτες της Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, να περπατήσουν και να κάνουν κάτι το διαφορετικό, όπως αντίστοιχα και κόσμος που θα έρθει από τις γύρω πόλεις. Η επιτυχία της διοργάνωσης είναι σίγουρη. Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε την προσπάθεια, με την ελπίδα να συνεχίσει και να γίνει θεσμός στην περιοχή και στην Ελλάδα”.

Ο Διευθυντής των Βίκος Relays, Λευθέρης Πλακίδας εξήγησε πως “ο συμβολισμός της σκυτάλης είναι μαγικός, γιατί σημαίνει αλληλεγγύη, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα κάτι που επιτάσσει η σημερινή εποχή. Μετατρέπουμε το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος σε ομαδικό” και πρόσθεσε πως “το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά στις 5 το απόγευμα από τα ΤΕΦΑΑ με τον μεγάλο αγώνα των 12 χιλιομέτρων που περνάει από τα πιο εμβληματικά σημεία της Κομοτηνής και καταλήγει στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 18:30 ξεκινούν οι αγώνες σκυταλοδρομίας που φέτος περιλαμβάνουν αγώνες σκυταλοδρομίας 4×50μ. για παιδιά νηπιαγωγείου, 4×100μ. για μαθητές

από την Α’ μέχρι την Δ’ τάξη δημοτικού, 4×200μ. για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού, 4×1000μ. για μαθητές γυμνασίου και λυκείου και για φοιτητές και 4×2.000μ. για τις υπόλοιπες ηλικίες. Θα γίνει ένα αθλητικό πάρτι, με κοινωνική προέκταση. Αυτό που προσπαθούμε όλοι μαζί να κοινωνήσουμε είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει και οι αρχές και οι αξίες του μπορούν να δώσουν πολλά μηνύματα”.

Ο Πρόεδρος του Ηρόδικου, Μιχάλης Ραγκούσης αναφέρθηκε στην παρουσία ατόμων με αναπηρία σε όλη τη σειρά των Relays: “Η διοργάνωση αυτή έρχεται να σηματοδοτήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι συνδιοργανωτές για την κοινή συμμετοχή σε ανάλογες δράσεις, κάτι που αποτελεί και την ουσία την όλης προσπάθειας και αυτό στο οποίο θα πρέπει να στεκόμαστε, παραλείποντας τα εμπόδια που στην ουσία δεν υπάρχουν”.

Πρόσθεσε πως “υπάρχει συνεχής και πανελλαδική συνεργασία του Ηρόδικου με τα Street Relays, με τη συμμετοχή των μελών του και σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε ότι πραγματικά τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράσεις”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00