ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η 25η ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA πέρασε στο πάνθεον της ιστιοπλοϊας και στέφθηκε για άλλη μια φορά με επιτυχία

    Την Κυριακή 7 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 25η Κυκλάδες Regatta,  που διοργανώθηκε από τον ΝΟΤΚ,  με τη συμμετοχή 42 σκαφών και 380 ιστιοπλόων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η θάλασσα του Αιγαίου είναι από τις δυσκολότερες, καθώς οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι εναλλάσσονται συνεχώς  και οι ιστιοπλοϊοι πρέπει να αποδεικνύουν  το μέγιστο των ικανοτήτων τους και των γνώσεων τους .

     Η πρώτη ιστιοδρομία (R1)   Φλέβες – Σύρο,  διεξήχθη με ισχυρούς ανέμους που κατά τόπους έφτασαν τα 40 μίλια την ώρα.  Στη δεύτερη (R2) Σύρος – Ιος,  οι άνεμοι κόπασαν  τόσο πολύ , που σε ορισμένες  περιπτώσεις κατά τις πρωινές ώρες της  Τετάρτης 3/7 επικράτησε απόλυτη νηνεμία.  Στην τρίτη ισιτιοδρομία (R3) Ιος – Σέριφος , οι άνεμοι δεν ήταν αυτοί που ήλπιζαν οι ιστιοπλόοι ότι θα φούσκωναν τα πανιά τους, τουλάχιστον κατά την εκκίνηση. Επικράτησαν συνεχείς εναλλαγές της έντασης των ανέμων, με συνέπεια να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα του τερματισμού στη Σέριφο.  Ολοι όμως οι συμμετέχοντες τερμάτισαν  με επιτυχία.  Ο τερματισμός στην Ιο απέδειξε ότι ο επιμένων νικά καθώς το σκάφος Flame  του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον  Δημήτρη Κεραμόπουλο τερμάτισε μεν τελευταίο, εντός χρονικών ορίων,  αλλά δεν εγκατέλειψε πάρα τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπησε μέχρι την Σέριφο.

    Το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Σερίφου κος. Αντώνης Αντωνάκης διοργάνωσε μια εξαιρετική βραδυά προς τιμήν όλων των ιστιοπλόων , στη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι απονομές των επάθλων των πρώτων αλλά και του τελευταίου.

    Το πρωί του Σαββάτου 6/7, στις 11.00 δόθηκε η εκκίνηση του τελευταίου σκέλους (R4)  της ιστιοδρομίας από την Σέριφο στον Πάτροκλο. Στην ιστιοδρομία αυτή στην κατηγορία PERFORMANCE  πρώτο τερμάτισε το σκάφος ERYTOSII- Cosmote, του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, δεύτερο το σκάφος  TILE 3 του ΣΙΠ ΟΤΕ, με κυβερνήτη των Νικόλαο Στεφανή  και τρίτο το σκάφος  PIX LAX III του NOTK με κυβερνήτη τον Δημήτρη Βασιλάκο. Στην κατηγορία SPORT πρώτο τερμάτισε το σκάφος GIORGIO- FURUNO του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Σκιαθήτη, δεύτερο το σκάφος NEMESIS του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήζη Δημητρίου και τρίτο το σκάφος  Το Κέφι μας, του  ΝΑΟΒ με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Γιοβάνογλου .

   Στην τελική κατάξη ( overall) τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: Στην κατηγορία PERFORMANCE πρώτο το σκάφος ERYTOS II- COSMOTE του ΝΟΠΦ  με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και  Σ. Τσαβαλό, δεύτερο το σκάφος ΙΟΝΙΑ του ΝΟΤΚ με κυβερνήτες τους Τ. Κυριακίδη και Κ. Δεληγιώργη και τρίτο το σκάφος  ECHIONAS  του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Γιώργο Μητρόπουλο.  Στην κατηγορία SPORT  πρώτο το σκάφος TOMAHAWK  του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Σκαρμέα, δεύτερο το σκάφος GIORGIOFURUNO , του ΝΟΠΦ με κυβέρνητη τον Παναγιώτη Σκιαθήτη  και τρίτο το σκάφος NEMESIS  του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου.

  Η 25η ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA πέρασε στο πάνθεον της ιστιοπλοϊας και στέφθηκε για άλλη μια φορά με επιτυχία, η οποία οφείλεται και στην αμέριστη συμπαράσταστη των χορηγών,  υποστηρικτών και των φορέων που προσέφεραν την αιγίδα τους.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Αποτελέσματα

Περισσότερα
 
 
 

Καλεντάρι

Donoussa Trail Running

Donoussa Trail Running

Οκτ 18, 2019 Rate: 0.00

Cyclades Trail Cup 2019 - Kythnos Challenge

Cyclades Trail Cup 2019 - Kythno…

Οκτ 19, 2019 Rate: 0.00

Instagram Feed