ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Γιάννης και η Δήμητρα... δεν χάνουν μαραθώνιο!

Ο Γιάννης στα 62 του! Και ακόμα τρέχει! Η Δήμητρα στα 50! Συνεχίζει απτόητη! Γιάννης Σαριδάκης και Δήμητρα Βογιατζή, δυο πρόσωπα που θα σας είναι σίγουρα γνωστά αν έχετε περάσει από το Στάδιο της Ελευθερίας, ή αν έχετε βρεθεί σε κάποιον μαραθώνιο! Είναι πάντα εκεί και οι δύο! Και κάτι ακόμα: Στην ηλικιακή τους κατηγορία, συνήθως δεν έχουν αντίπαλο!

 

Ο Γιάννης και η Δήμητρα που μένουν για πάντα νέοι γιατί ζουν για τον αθλητισμό...αλλά και ο αθλητισμός τους ζει, μίλησαν στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην ΚΡΗΤΗ TV και αφού "έπλεξαν το εγκώμιο" όλων όσων συμμετείχαν για να γίνει ο 4ος Ημιμαραθώνιος στο Αρκαλοχώρι, αναφέρθηκαν στην δική τους αγάπη για το τρέξιμο και τον αθλητισμό: "Προπόνηση κάθε μέρα από 1 ώρα και πάνω", μας είπε ο κ. Σαριδάκης που πρόσθεσε: "Όταν έρχεται η ώρα του τερματισμού αισθάνεσαι μεγάλη χαρά. Αλλά προσωπικά δεν σκέφτομαι τι θα δω εκείνη τη στιγμή, απλά τη γραμμή που θα σημαίνει πως τερμάτισα!"
Η Δήμητρα Βογιατζή ξεκίνησε να τρέχει στα 40 της αλλά όπως λέει, δέκα χρόνια μετά, "δεν μπορεί χωρίς αυτό". "Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου πλέον, το οξυγόνο μου, υπάρχει τεράστια αγάπη για αυτό που κάνουμε"...
"Κάποτε τρέχαμε 12 αθλητές"


Ο Γιάννης Σαριδάκης τρέχει εδώ και 40 χρόνια! Έχει κερδίσει σε αγώνες στην Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό! Μετράει μαραθώνιους στη σειρά αλλά αν χαίρεται για κάτι είναι η εξέλιξη του αθλήματος: "Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια να παίρνω μέρος στον Γύρο του Ηρακλείου! Δεν ήταν μικρός αγώνας, είχε μεγάλη σημασία! Ωστόσο θυμάμαι να γίνεται ακόμα και με 12 αθλητές! Και φτάσαμε στους χιλιάδες που συμμετείχαν στο Αρκαλοχώρι"!

Τέλος, να δώσουμε έμφαση και στο γεγονός ότι Σαριδάκης και Βογιατζή θα εκπροσωπήσουν το Ηράκλειο και στους τελικούς του Run Greece στην Αθήνα αφού έχουν ήδη προκριθεί. Αυτό το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11 Νοεμβρίου, την ίδια ημερομηνία με τον Κλασικό Μαραθώνιο...

 

Πηγή: neakriti.gr

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι