ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Προκήρυξη Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 800μ ΑΜΕΑ & ΠΑΙΔΙΩΝ –ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
«Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας 7000μ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα»

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco N Λάρισας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας , την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, , τον ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟ, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ) , τον Ηρακλή Χάλκης BC και τον σύλλογο Νίκαια 2012,

Αγώνα Δρόμου 800μ.για Παίδες – Κορασίδες & ΑΜΕΑ ανεξαρτήτου ηλικίας (Αρχαίο Θέατρο, γέφυρα του Πηνειού, αναστροφή στην πιάτσα ταξί και στη συνέχεια πάλι Γέφυρα του Πηνειού, Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο) & Αγώνα Δρόμου 7000μ. στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας, Ανδρών –Γυναικών (Αρχαίο Θέατρο, γέφυρα Πηνειού, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου Λαγού, Κραννώνος, Σκίπης, Αθηνάς, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο) με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων. 

Επίσης, η διοργάνωση, γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018 με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λάρισας.

Οι Οργανωτές ΕΚΤΟΣ από τους αθλητές και τις αθλήτριες, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ κυρίως στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ.

ΤΟΠΟΣ - ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ
ΛΑΡΙΣΑ - Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το Αρχαίο Θέατρο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

- Αγώνας Δρόμου ΑΜΕΑ 800 μέτρων
- Αγώνας Δρόμου Παίδων 800 μέτρων 
- Αγώνας Δρόμου Ανδρών –Γυναικών 7000 μέτρων

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Για την απόσταση των 800 μ. για ΑΜΕΑ, η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:30.
Η εκκίνηση, για τα 7.000 μ. θα δοθεί στις 10:00
Για την απόσταση των 800 μ., η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:05.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον Αγώνα 800μ και 7000μ. του Τοπικού Ομίλου για την Unesco N Λάρισας. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Θα γίνονται με δυο τρόπους:
1) Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στη ιστοσελίδα segas-thessalias.gr από Δευτέρα 20/8/2018 έως Παρασκευή 21/9/2018.

2) Μέσω χειρόγραφης αίτησης, την οποία θα καταθέτουν στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2, 3ος όροφος (ώρες 9.00 - 15.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Δευτέρα 20/8/2018 έως Παρασκευή 21/9/2018.

Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής υποβληθεί μετά την ανωτέρα ημερομηνία δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι αιτήσεις για τις δηλώσεις συμμετοχής {για όλους τους αγώνες} θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα segas-thessalias.gr στην καρτέλα Εγγραφές, στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας {Παναγούλη 2, 3ος όροφος).

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την διοργανώτρια αρχή, για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά (Παρακαλούνται οι χρήστες με λογαριασμό gmail να ελέγχουν και το φάκελο με την "ανεπιθύμητη" αλληλογραφία). Για όσους καταθέσουν χειρόγραφη αίτηση που έχει συμπληρωθεί το email θα αποστέλλεται ηλεκτρονική απάντηση.

Δεν επιτρέπεται η δήλωση συμμετοχής και τους δυο αγώνες.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με fax 2410-537048 ή με email στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: segas.thessalias@gmail.com

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχουν στη διαδρομή σταθμοί ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του αγώνα των 7000μ. Επίσης Σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο όπου θα υπάρχουν νερά και μπανάνες.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο , όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

 

ΕΠΑΘΛΑ
- Κύπελα απονέμονται στους τρεις Πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 7000μ καθώς και στους τρεις Πρώτους των Παίδων–Κορασίδων στα 800μ.
- Αναμνηστικά Μετάλλια , Διπλώματα και μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους Συμμετέχοντες.

- Ειδική απονομή σε όλα τα ΑΜΕΑ που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ - ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή στον αγώνα των 7000μ είναι 5 ευρώ (για ομάδες των 10 τουλάχιστον αγωνιζομένων είναι 3 ευρώ) και η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:
Α) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : GR 9401102520000025200311196
Β ) είτε με μετρητά κατά την παράδοση της συμπληρωμένης αίτησης εγγραφής.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών Σαμαρειτών, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που αυτή παραστεί ανάγκη.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται από Πέμπτη 27-9 μέχρι Παρασκευή 28-9 στα Γραφεία ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Παναγούλη 2 Λάρισα και για όσους δεν μπορέσουν την ημέρα του αγώνα στο Αρχαίο Θέατρο.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1) Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2410537048 (9:00-15:00)
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 2, 41222 ΛΑΡΙΣΑ
EMAIL: segas.thessalias@gmail.com

 

Αποτελέσματα

Περισσότερα
 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Instagram Feed