ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - H Θεσσαλονίκη «αγκάλιασε» τα Street Relays

Η Θεσσαλονίκη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αγκάλιασε τους αγώνες σκυταλοδρομίας, Βίκος Street Relays, που αποτελούν πλέον σταθμό και σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της μακεδονικής πόλης.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα ο «Ερμής 1877», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, συμβάλλουν ενεργά και καθοριστικά στην πρόοδο του αθλητισμού της πόλης, με το φετινό ραντεβού τους να αποτελεί άλλη μια απόδειξη, καθώς εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες, δρομείς, μικρά παιδιά και πλήθος κόσμου, βρέθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου, στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με θέα το Θερμαϊκό Κόλπο και απόλαυσαν τους αγώνες σκυταλοδρομίας και τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10.000μ.,

Ήταν ο τέταρτος σταθμός της φετινής διαδρομής των Street Relays, της μεγαλύτερης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου, που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, με την πολυπληθή ομάδα του Γ.Σ. Ηρακλής να κλέβει την παράσταση μετρώντας τέσσερις πρωτιές στις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και να «ντύνει» στα μπλε την παραλία, με την συμμετοχή εκατοντάδων μικρών παιδιών στα Kids Relays. Πολύ καλή παρουσία και πρωτιές, ειδικά στις γυναίκες, για την «Stoikos Running Team», ενώ στο 10αρι νικητές ήταν ο Κωνσταντίνος Σταμούλης με χρόνο 32.42.87 στους άνδρες και η Βίκυ Καραγεωργάκη με χρόνο 38.00.52 στις γυναίκες.

 

«ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ»

 

Η συνεργασία του ιστορικού συλλόγου «Ερμής 1877» με το Δήμο Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας των Βίκος Street Relays. Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, παραβρέθηκε στους αγώνες και έδωσε την «πιστολιά» για την εκκίνηση των 10.000μ. «Για άλλη μια χρονιά ως Δήμος Θεσσαλονίκης υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά και αυτή τη διοργάνωση του συλλόγου “Ερμής 1877”. Tα Street Relays απέδειξαν ότι παραμένουν μια από τις κορυφαίες δρομικές εκδηλώσεις της πόλης, με δεκάδες δημότες μας να έρχονται στην πανέμορφη παραλία μας, να φτιάχνουν τις ομάδες τους και να τρέχουν σε μια μοναδική διαδρομή».

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης, συμμετείχε για πέμπτη σερί χρονιά στους αγώνες, με πολλές ομάδες «σε αυτό το μοναδικό event που όπως λέει «μπορεί και "δένει" άριστα δρομικές παρέες». Αλλωστε, όπως σημείωσε, «συμμετέχω στα Street Relays από την ημέρα που ακόμα ήταν απλά μια ιδέα. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό που δίνει άλλη διάσταση στο τρέξιμο το οποίο είναι μοναχικό. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να τρέχεις με την παρέα σου και να νιώθεις ευχάριστα».

Ο εκπρόσωπος του τμήματος μάρκετινγκ του ονομαστικού χορηγού των αγώνων, Βίκος Α.Ε., Αντώνης Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε στην επιτυχία των αγώνων. «Σε κάθε πόλη που διεξάγεται ο αγώνας γίνεται μια γιορτή. Αυτό έγινε και φέτος στη Θεσσαλονίκη Ευχαριστούμε το Δήμο, όλους τους αθλητές που στηρίζουν την προσπάθεια των Street Relays, αλλά και τον απλό κόσμο που ήρθε και αγκάλιασε για πέμπτη χρονιά την εξαιρετική προσπάθεια του Ερμή 1877».

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία των Βίκος Street Relays Θεσσαλονίκη 2018 ήταν:

10.000

Άνδρες

Κωνσταντίνος Σταμούλης (Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου) 32.42

Γιάννης Κρέκας (Stoikos Running) 34.24

Κωνσταντίνος Γραμμένος (-) 35.20

Γυναίκες

Βίκυ Καραγεωργάκη (Stoikos Running) 38.00

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (Stoikos Running) 39.19

Κατερίνα Κουκάκη (Power Bar Stoikos Team) 47.36

2Χ5000

Άνδρες

Γκλέντις Κεφαλία / Δημήτρης Σερεφιάς (Γ.Σ. Ηρακλής) 37.45

Ανδρέας Γκανάτσιος / Γιώργος Βλαχάκης (Kourkourikis Team) 39.29

Κοσμάς Κωνσταντινίδης - Ζαχαρίας Βορδος (ΕΡΤ 3) 39.30

Γυναίκες

Μαργαρίτα Ντίνα / Φανή Δημητριάδου (Stoikos Running) 37.59

Ειρήνη Μιχάλα / Γεωργία Δημητριάδου (Terrorunners FSRT) 40.09

Ζωή Μπέτα / Κωνσταντίνα Νικολάου (Stoikos Running) 40.45

Μικτές Ομάδες

Γιώργος Κατσάνης / Βασιλεία Παπαδοπούλου (Γ.Σ Ηρακλής) 37.09

Στεφανία Πολυχρονιάδη / Παναγιώτης Πολύζος (TRI Wolves) 39.26

Αθανάσιος Κυριακού / Σπυριδούλα Θωμά (Diabate Breakers) 40.32

4Χ2500

Ανδρες

Τσώλης / Ματσούκας / Πούλιος / Καραμπιτσάκης (Γ.Σ Ηρακλής) 34.41

Βασιλειάδης / Τσαούσης / Β. Τσολάκης / Γ. Τσολάκης (Soul Runners) 38.41

Κοτσυφάκης / Τρύφων / Ταμταμάς (Panorama Running Team) 39.19

Γυναίκες

Γιαλόγλου / Τρανού / Ρομπότη / Θεοδωρίδου (Γ.Σ. Ηρακλής) 45.29

Τερζή / Γκανάτσα / Μπέλτσιου / Σεφερίδου (Αδωνις Θέρμης) 47.58

Τανακάκη / Πεντέρη / Πασχαγιαννίδη / Καραγιαννοπούλου (ΙΕΚ Αλφα) 56.28

Μικτές ομάδες

Παρθένης / Στόικος / Κωνσταντινοπούλου / Γιακαμόζης (Stoikos Running) 35.51

Ιωάννου / Σημαντράκου Κωνσταντουλάκης / Γκανάτσιος (Kourkourikis Team) 37.29

Κωνσταντινίδης / Πασχαλούση / Κωνσταντινίδης / Βορδός (ΕΡΤ 3) 39.28

Ονομαστικός χορηγός των Street Relays  είναι η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι  η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Valeant / PharmaSwiss Hellas, που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής Xtreme Stores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.

Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@relays.gr (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), media@ermis1877.gr (για θέματα media), marketing@ermis1877.gr (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://relays.gr/

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

https://twitter.com/StreetRelays

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι