ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στην «τελική ευθεία» οι προετοιμασίες για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018. Ο Δήμος Άνδρου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και τη συνδρομή συλλόγων, φορέων και εθελοντών προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους αθλητές και τους συνοδούς τους, με τη συμμετοχή να αναμένεται μεγαλύτερη από πέρυσι.

Ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου, που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ, έχει σημείο εκκίνησης την παραλία του Όρμου Κορθίου και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα της Άνδρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, με ώρα εκκίνησης 11:45 π.μ. Παράλληλα, όπως και πέρυσι, διοργανώνεται ο Αγώνας Δρόμου Αφανούς Ναύτη, με αφετηρία την πλατεία του Αφανούς Ναύτη και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα, ενώ η πανέμορφη διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές διέρχεται μέσα από γραφικά χωριά του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα των αγώνων, το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στις 16:00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την Αθλητική Ναυαγοσωστική, αγώνισμα Beach Flags, στην παραλία του Νεϊμποριού, με συντονιστή τον κ. Στάθη Αβραμίδη, επικεφαλής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ και την κα. Ελευθερία Αβραμίδου, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ.

Επίσης, την ίδια μέρα στις 20:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στους ναυτικούς. Ο Θάνος Θεοδωρόπουλος παρέα με τους «Αιθεροβάτες» θα μας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά με έντεχνη μουσική στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα και η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φωτογραφική εξόρμηση στην Άνδρο», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, από το «Andros' Cycladic Tourism» σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Instagramers Events», διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή με κέρασμα και συμμετοχή των χορευτικών της Άνδρου στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή, 20 Απριλίου έως και τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, η είσοδος στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι ελεύθερη για τους αθλητές και  τους συνοδούς τους.

Ο Δήμος Άνδρου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, αθλητή του Ομίλου Δρομέων Τελμησσός και πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων, κ. Βλάσση Καραβασίλη, με τους τοπικούς συλλόγους, επαγγελματίες και φορείς του νησιού, που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά τόσο πριν, όσο και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δρόμου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές, μπορούν να απευθύνονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://androshalfmarathon.wordpress.com/ethelontes/

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «Fast Ferries» και «Golden Star Ferries» για την παραχώρηση έκπτωσης ύψους 40% στα ατομικά εισιτήρια των αθλητών του Ημιμαραθωνίου Άνδρου και του Αγώνα του Αφανούς Ναύτη, καθώς και σε αυτά των συνοδών τους, και επίσης 20% έκπτωση στα ΙΧ αυτοκίνητα. Η έκπτωση αυτή ισχύει από την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 έως και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018.

Επιπλέον, ευχαριστεί τα ΚΤΕΛ Άνδρου για την προσφορά τους για δωρεάν μετακινήσεις στους αθλητές και συμμετέχοντες, όπως επίσης και τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας των Αγώνων, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση και επιτυχία των αγώνων στο νησί της Άνδρου.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου να καθιερωθεί όχι μόνο ως αθλητικό γεγονός, αλλά και ως ένας θεσμός που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την ιστορία, που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού. Για τους συμμετέχοντες, οι αγώνες δρόμου αναδεικνύουν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της ψυχής. Για όλους μας, αποτελούν μια πηγή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, αξίες, που στη σημερινή εποχή είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη συμμετοχή και τη διοργάνωση των αγώνων, μπορείτε να ενημερώνεστε από την εξής ιστοσελίδα: https://androshalfmarathon.wordpress.com/

 

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αποτελέσματα

 
 
 
 

Καλεντάρι

Taygetos Challenge

Taygetos Challenge

Μαρ 23, 2019 Rate: 0.00

Instagram Feed