ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Oλοκληρώθηκε η κλήρωση των αθλητών για το 36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Με πολλά νέα ονόματα, ολοκληρώθηκε η κλήρωση των αθλητών, που θα συμμετάσχουν στον 36ο Διεθνή Αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, που θα λάβει χώρα στα τέλη του προσεχή Σεπτεμβρίου , καλύπτοντας απόσταση 246 χιλιομέτρων, από την Αθήνα στην πόλη της Σπάρτης ,ακολουθώντας τα βήματα του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε την ίδια απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Το ενδιαφέρον των αθλητών αυξάνεται διαρκώς, καθώς οι συνολικές αιτήσεις έφτασαν τις 715 στον αριθμό έναντι 665 που ήταν οι περσινές. Ανάμεσα στους 400 αθλητές που βγήκαν από την σημερινή κλήρωση, συγκαταλέγονται και 60 Έλληνες δρομείς, οι οποίοι, θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν ένα νέο Ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης, ή έναν  Άθλο, σαν αυτόν που πέτυχε ο Έλληνας αθλητής Νίκος Σιδερίδης κατά την διάρκεια του περσινού 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους πάντες, τόσο με την αποφασιστικότητά όσο και με την αντοχή του.

Νέο ρεκόρ αποτελεί ο αριθμός των χωρών που προέρχονται οι αθλητές, καθώς ανήλθαν στις 54 έναντι 52 της περασμένης χρονιάς. Όλα τα ονόματα των επιλαχόντων αθλητών θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ:www.spartathlon.gr.

 

Για το Γραφείο Τύπου του 36ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παντελής Τζερτζεβέλης

 

Αποτελέσματα

Περισσότερα

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Αποτελέσματα

Instagram Feed