Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο αγαπημένος αγώνας της Άνοιξης ξεκίνησε δυναμικά την 5η δεκαετία του!

Όταν ένας αγώνας συμπληρώνει 41 χρόνια, προφανώς και έχει πάρει μία σημαντική θέση στην συνείδηση των δρομέων.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας έδειξε ότι δεν επαναπαύεται στην ιστορία του αγώνα και με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της All About Running προχώρησαν στην ανανέωσή του με τη νέα διαδρομή των 21.1χλμ.! Και αυτό αναγνωρίστηκε από τους δρομείς  με τον καλύτερο τρόπο καθώς περισσότεροι από 1.100 δρομείς έλαβαν μέρος στις διάφορες αποστάσεις.

Ο 41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1χλμ ήταν αφιερωμένος στο έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Οι διοργανωτές απεύθυναν κάλεσμα στους συμμετέχοντες να βοηθήσουν στην κάλυψη μέρος των αναγκών του προσφέροντας σε φάρμακα και υλικά.

Σημαντική ήταν για 8η συνεχή χρονιά η προσφορά του Μεγάλου Χορηγού του αγώνα, της εταιρεία αθλητικών Asics, ενώ από τη θέση του Χορηγού υποστήριξε τον αγώνα το  κορυφαίο δρομικό κατάστημα Runner Store που φιλοξένησε και τη γραμματεία του αγώνα στο Golden Hall και στο κατάστημα της Γλυφάδας.

Ο 41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 4 Μαρτίου στη γνωστή, αγαπημένη διαδρομή στην παραλιακή με εκατοντάδες δρομείς να ζουν ξεχωριστές στιγμές σε μία όμορφη, ηλιόλουστη μέρα. Το κεντρικό στάδιο του στίβου του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά πλημμύρησε από δρομείς που έκαναν το ζέσταμά τους από νωρίς τόσο εκεί όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Λίγο μετά τις 09:20 οι δρομείς είχαν πάρει την θέση τους στα δύο μπλοκ εκκίνησης η οποία δόθηκε στις 09:30 με το ποτάμι των συμμετεχόντων να κατακλύζει και φέτος την παραλιακή.

Ακριβώς μετά την εκκίνηση η δράση μεταφέρθηκε εντός του κεντρικού σταδίου όπου περίπου 200 μικροί δρομείς περίμεναν να ζήσουν τις δικές τους δυνατές δρομικές στιγμές συμμετέχοντας στον αγώνα των 2χλμ. εντός των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και τερματίζοντας στο στάδιο.

Νικητής ήταν ο Πέτρος Γιαννακούρος με 06:20. Στα κορίτσια πρώτη αναδείχθηκε η Χριστίνα Βασιλαρά με 06:50. Όλοι οι μικροί δρομείς μετά το τέλος του, ξεδίψασαν με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και απόλαυσαν όπως και όλοι οι δρομείς Μακεδονικό Χαλβά, το Γλυκό που Κάνει Καλό!

Στον αγώνα των 21.1 χλμ. μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κώστας Δρόσος με 1:14:55 με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να ακολουθεί με 1:16:32 και τον Χρύσανθο Ακριτίδη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 1:18:20.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Κατερίνα Ασημακοπούλου σε 1:24:11, δεύτερη η Μαρία Ψάλτη με 1:33:29 ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο κατέκτησε η Ειρήνη Πουλάκη από τη “Novasports Running Team”, με χρόνο 1:35:09.

Στον αγώνα πήραν επίσης μέρος 42 ομάδες σκυταλοδρομίας με τους “Tuba Runner”, δηλ. Τον Δημήτρη Σαμπάνη και τον Ιωάννη Γλένη να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Κατά μήκος της διαδρομής σε 5 σταθμούς τροφοδοσίας και βέβαια στον τερματισμό οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να ενυδατωθούν με  Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και να ενισχυθούν ενεργειακά με το αθλητικό ποτό POWERADE και με το ενεργειακό Gel της HIGH5 αλλά και γευστικές μπανάνες, για γρήγορη αναπλήρωση ενέργειας.

Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 900 δρομείς στα 21.1χλμ. και στη σκυταλοδρομία αλλά και περισσότερα από 200 παιδιά.

To ελληνικό περιοδικό για το τρέξιμο, Runner Magazine και το runnermagazine.gr καθώς και η Nova, με τα αθλητικά της κανάλια, συνέβαλλαν σημαντικά στην προβολή του αγώνα.

Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. ήταν και φέτος εκεί, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην οριοθέτηση της διαδρομής με κώνους σε όλο το μήκος της, το πρακτορείο ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ TOURS, η INTERAMERICAN διέθεσε ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Πειραιά) και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής έδωσαν δυναμικό παρών παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΤΡΑΜ Α.Ε. που ρύθμισαν αποτελεσματικά την κυκλοφορία ώστε να μην παρεμποδιστούν ή κινδυνέψουν σε κανένα σημείο οι δρομείς. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της ομάδας V-Strom Greek Riders και βέβαια των 100 και πλέον εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της εθελοντικής ομάδας του συλλόγου Αθηναίοι Δρομείς αλλά και η ομάδα Philipino Athens 2004.  

Φέτος ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1χλμ ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, του Δήμου Γλυφάδας και του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων ΕΟΛΣΜΑ-Υ

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00