ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Λίγες μέρες έμειναν για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Salomon Mountain Cup Πεντέλη - Διόνυσος

Λίγες μέρες έμειναν για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Salomon Mountain Cup που θα γίνει στην Πεντέλη-Διόνυσος αφού από φέτος άλλαξε η σειρά των αγώνων ώστε η τεχνική δυσκολία να είναι αυξανόμενη πηγαίνοντας προς το τέλος του Κυπέλλου! Οι δύο διαδρομές δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο αφού εναλλάσσονται μεταξύ χωματόδρομων και όμορφων δασωμένων μονοπατιών ενώ περνάνε από τα παλιά λατομεία της περιοχής στα οποία έχει γίνει ανάπλαση του χώρου με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία πολύ υψηλής αισθητικής!

Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 10,5 χλμ και 660 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Γενικά χαρακτηρίζεται εύκολη και γρήγορη αφού οι πρώτοι αθλητές χρειάζονται περίπου 53’ για την ολοκλήρωσή της αλλά σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες έχει κάποια κομμάτια που είναι τεχνικά και πιο συγκεκριμένα το ανηφορικό κομμάτι μετά τον σταθμό Βίκος – High 5 όπου θα υπάρχει νερό και ισοτονικό, καθώς και το τελευταίο κατηφορικό μονοπάτι πριν τον τερματισμό. Θεωρείται όμως ιδανική για νέους αθλητές στο χώρο του βουνού καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να δουν σε μικρογραφία συνθήκες που υπάρχουν στους μεγάλους ορεινούς αγώνες.

Η μικρή διαδρομή έχει μήκος 6,5 χλμ και 300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Εδώ δεν υπάρχει το τεχνικό μονοπάτι στην κατάβαση, αφού το τελευταίο κομμάτι είναι ασφάλτινο, ώστε να μην τρομάζει τους νεοεισερχόμενους στο χώρο.

Ο καιρός αν και λίγο νωρίς για ακριβής πρόγνωση, φαίνεται να είναι καλός αφού το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» θα έχει περάσει μέχρι την Πέμπτη και έτσι θα έχουμε αραιή συννεφιά, σχετική άπνοια και μέση θερμοκρασία τους 10 βαθμούς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι και αύριο Τρίτη 27/2 στην ιστοσελίδα του αγώνα  www.trailpro.gr όπου μπορείτε να δείτε και την συνολική βαθμολογία σας από τους δύο πρώτους αγώνες καθώς και τις οδηγίες πρόσβασης στο χώρο εκκίνησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες, θα παραλάβετε καινούργιο αριθμό συμμετοχής από τη γραμματεία στο χώρο εκκίνησης το πρωί του αγώνα.

Οι εκκινήσεις των δύο διαδρομών θα γίνουν με διαφορά 15 λεπτών ώστε να αποφύγουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τον συνωστισμό στην είσοδο του πρώτου μονοπατιού.

 

Το πρόγραμμα την ημέρα του αγώνα έχει ως εξής:

08.30-10.30 : Παραλαβή αριθμών από τη γραμματεία η οποία θα βρίσκεται στην οδό Αμαδρυάδων, Πλατεία Σεμέλης στον Διόνυσο.

10.45: Τεχνική ενημέρωση.

11.00: Εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής

11.15: Εκκίνηση της μικρής διαδρομής     

11.50: Τερματισμός πρώτων αθλητών μικρής διαδρομής.

11.55: Τερματισμός πρώτων αθλητών μεγάλης διαδρομής.

13.30: Απονομές νικητών ανά κατηγορία και νικητών του Κυπέλλου.

 

Παρακαλούμε να σεβαστείτε τους μόνιμους κατοίκους προσέχοντας που θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας ώστε να μη δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αφήστε για λίγο ότι σας στεναχωρεί, φέρτε μαζί την καλή σας διάθεση και ελάτε να χαρούμε όλοι μαζί ακόμη μία γιορτή του ορεινού τρεξίματος.

 

Η οργανωτική επιτροπή      

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι