Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμμετοχές Τελμησσού στον 3ο ορεινό αγώνα Λέβαδος και 7ο Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας

Για τρίτη χρονιά με πρωτοβουλία του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς διοργανώθηκε στις 21 Ιανουαρίου,με μεγάλη επιτυχία, ο 3ος ορεινός αγώνας με την ονομασία Λέβαδος.Αδιάκοπη, για άλλη μια φορά, η παρουσία σε αγώνες βουνού αθλητών-μελών του Τελμησσου αφού η φύση επιτακτικά σε προστάζει να βρεθείς σε εκκινήσεις όπως αυτή του Λέβαδου.

Ο αγώνας περιελαμβάνε  δύο διαδρομές, μια των 23,7 χλμ με 360 συμμετέχοντες και μια των 10,8 χλμ με 193 συμμετέχοντες, με αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ) όπου τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, παλιά βιομηχανικά κτίρια και μικροί καταρράκτες συνθέτουν το εξαιρετικό τοπίο της περιοχής.

Από το σύνολο των 23.700 μ., τα 5200 μ. ήταν δασικός δρόμος, τα 1.500 μ. ήταν άσφαλτος - πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 17.000 μέτρα ήταν μονοπάτια και αντιπυρική ζώνη. Η θετική υψομετρική ξεπερνάει τα 1500 μέτρα. Στον αγώνα των 10,8 χλμ η θετική υψομετρική ξεπερνούσε τα 650 μέτρα.Ξεκινώντας  τα πρώτα 400 μέτρα τρέχεις στον πλακόστρωτο πεζόδρομο διασχίζοντας το φαράγγι του ΞΕΡΙΑ και περνώντας από το ανοικτό πέτρινο θέατρο. Στη συνέχεια, για το καλωσόρισμα, ανηφορίζεις τα 446 σκαλοπάτια που οδηγούν στο εκκλησάκι του Αγ. Μηνά. Με μεγάλες και απότομες κλίσεις (ξεπερνάει  το 45 %) που για να φτάσεις στην κορυφή ανεβαίνεις 4 αντιπυρικές ζώνες , συνεχίζεις στο βουνό, μέσα από μονοπάτια δάσους με πεύκα και έλατα για να φθάσεις τελικά στην κορυφή του Λαφύστιου όρους στον Προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο  907 μ., απ’ όπου η θέα προς την πόλη με φόντο τον χιονισμένο Παρνασσό ήταν εντυπωσιακή. Οι εναλλαγές στις ανηφόρες και τις κατηφόρες αρκετές κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα , κάνοντας έτσι τον αγώνα αρκετά δύσκολο για κάποιον που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Πλησιάζοντας  στον τερματισμό  σε υποδέχονται οι φιλόξενοι κάτοικοι που έχουν βγεί απο τα σπίτια τους για να σε χειροκροτήσουν,αλλά και οι εθελοντές που προσπαθούν με τις φωνές τους να σε εμψυχώσουν δίνοντας σου έτσι ρυθμό και δύναμη για τα τελευταία μέτρα.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές του συλλόγου μας  που έτρεξαν και τερμάτισαν τον δύσκολο αυτόν αγώνα των 23,7 χλμ αλλά και των 10,8 χλμ, και πιο συγκεκριμένα στον Χρήστο Φράγκο που τερμάτισε 36ος με χρόνο 2.57 ,στον Γιάννη Υψηλό που τερμάτισε 75ος με χρόνο 3.15, στον Αλέξανδρο Κομεσσάριο που τερμάτισε 82ος με χρόνο 3.18, στον Χρήστο Πεταρούδη που τερμάτισε 127οςμε χρόνο 3.30, στον Μιχάλη Μαυρίκο που τερμάτισε 231ος με χρόνο 3.52 και στην αδερφή του Ειρήνη Μαυρίκου που τερμάτισε  261η  με χρόνο 4.02 .Επίσης πολλά συχαρητήρια και στη Βούλα Κατσαβού που συμμετείχε στον αγώνα των 10,8 χλμ και τερμάτισε 18η αλλά και τρίτη γυναίκα με χρόνο 1.14. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τους εθελοντές για την πλούσια τροφοδοσία σε παροχές, χαμόγελα και κέφι σε όλους τους σταθμούς αλλά και για την συμπαράσταση τους και ελπίζουμε ο αγώνας αυτός να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και τα επόμενα χρόνια.

 

7ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας

Για 7η χρόνια ο Δήμος Αίγινας σε συνδιοργανωση με τον Ο.ΑΚ. Αίγινας καθώς και με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας και όλη την υποστήριξη των τοπικών φορέων του νησιού, στα πλαίσια των πολιτιστικών- αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται για τον 1ο Κυβερνήτη της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια, διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία για άλλη μια χρονιά οι αγώνες δρόμου των μικρών παιδιών και οι άλλες δυο αποστάσεις των 5χλμ και 10χλμ.

Με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική παραλία του νησιού αθλητές και μέλη του Τελμησσου για ακόμη μια χρονιά συμμετείχαν και στους δυο αγώνες. Φυσικά την παράσταση έκλεψαν αλλά και μας έκαναν υπερήφανους τα μικρά μας παιδιά με τον μικρο Αλέξανδρο Πανταζή στον μικρότερο αγώνα δρόμου για τα μικρότερα παιδιά, την μικρή Ραφαέλα Παρίση  λαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην μικρή απόσταση των 1000μ και την Κορινα Πορικού, τον Νικόλα Παριση λαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα των 1500μ. Πολλά πολλά συγχαρητήρια και στους συναθλητές και μέλη μας  Βασίλη Καφεντζή , Αγγελική Καραβασίλη, Στάθη  Αβραμιδη, που έτρεξαν και τερμάτισαν τον αγώνα των 5,400μ αλλά και στους Μάριο Πορικό λαμβάνοντας και την 6η θέση στην γενική στον αγώνα των 10χλμ, στον Δημήτρη Πανταζη,  στον Στάθη Αμπατζιάδη, στον  Δημήτρη Λένη , στον Βασίλη Χατζηδάκη, στον Βαγγέλη Παλιογιαννη, στην Βίκυ Κατσανου,στον Σαφρας Στέλιο,στον Μηνακουλη Δημητρη, στον Μουσγοπουλο Πλατωνα, στον Αλέξανδρο Παριση τερματίζοντας μαζί με τον Βλάση Καραβασιλη,στον Ανδρέα Πανούτσο,  στον Παντελή Αβραμίδη τερματίζοντας μαζί με την Ελευθερία Αβραμίδη. Πάντα άξιοι και καλούς τερματισμούς σε όλους!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00