ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παρουσίαση του αγώνα "Καλαμάτα ΒΙΚΟΣ RELAYS 2015"

Η Καλαμάτα κάνει την αρχή

 

Τα Βίκος StreetRelays ξεκινούν το 2015 την περιήγησή τους στην Ελλάδα από την παραλία της Καλαμάτας την Κυριακή 1 Μαρτίου. Και όπως τόνισε στην παρουσίαση των πρώτων σκυταλοδρομιών τρεξίματος για το 2015 ο συντονιστής της εκδήλωσης Νίκος Τσώνης: "είναι ένα αθλητικό γεγονός που ενώνει την πόλη και που αγκάλιασε και στηρίζει σύσσωμος ο επιχειρηματικός - και όχι μόνο - κόσμος".

Με τα Καλαμάτα Βίκος Relays που τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στον αθλητικό τουρισμό και αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που με απόλυτη αρμονία τόνισαν όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι ξενοδόχοι της περιοχής που παίρνουν πρώτοι την σκυτάλη.

Ο Διευθυντής του EliteCityResort, Νίκος Μαλαπέτσας τόνισε την ενότητα που υπάρχει σε επιχειρηματικό επίπεδο για να στηριχθούν οι αγώνες: “Θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε τέτοια αθλητικά γεγονότα στην πόλη μας, για έτσι μπορεί να τονωθεί η αγορά της Καλαμάτας. Στόχος και ευχή μας είναι να γίνουν θεσμός τα Βίκος Relays στην πόλη. Για πρώτη φορά όλοι οι ξενοδόχοι είμαστε ενωμένοι σε αυτόν τον σκοπό”, σχολίασε.

Ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Ανδριανόπουλος υποστήριξε πως “ως ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουμε την διάθεση να στηρίξουμε αυτό το πρωτότυπο αθλητικό γεγονός εθελοντικά. Η διεξαγωγή αυτού του αγώνα στην Καλαμάτα στέλνει ένα δυνατό μήνυμα παντού, γιατί η Μεσσηνία είχε ανέκαθεν αθλητικό προσανατολισμό”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος δήλωσε: “Αθλητικός τουρισμός υπήρχε στην Καλαμάτα και τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ήρθε ο καιρός να τον επαναφέρουμε και τα Bίκος Relays είναι εξαιρετική ευκαιρία να συμβεί αυτό. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις της Καλαμάτας στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και θα βοηθήσουν όπως τους ζητηθεί, είτε εθελοντικά, είτε συμμετέχοντας στον αγώνα”.

Ο Διευθυντής των Βίκος Relays, Λευθέρης Πλακίδας υπογράμμισε στη τοποθέτησή του: “Δίνουμε σκυτάλη σε μια πανέμορφη πόλη και μια ευρύτερη περιοχή που έχει αθλητική ιστορία. Η σκυτάλη είναι ένα μοναδικό σύμβολο και τα Βίκος Relays μέσω του αθλητισμού θέλουν να στείλουν παντού μήνυμα για συνεργασία, φιλία και αλληλεγγύη.

Την πρώτη μέρα του Μάρτη σας περιμένουμε όλους στην παραλία της Καλαμάτας. Θα υπάρχουν αγωνίσματα για όλους, από τα μικρά παιδιά, για έφηβους, αλλά και για μεγάλους. Πριν από το μεγάλο αγώνα της Κυριακής θέλουμε να γίνει και ένα γαστρονομικό event με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό”.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου “HorizonBlu”, Γεράσιμος Τρανάκας υποστήριξε: “Είναι χαρά μας να είμαστε υποστηρικτές σε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και θέλουμε τα Βίκος Relays να γίνονται κάθε χρόνο στην πόλη μας, ειδικά όταν συνδυάζονται και με φιλανθρωπικό έργο”.

Η Βίκυ Καραμπάτσου από τον Αθλητικό Σύλλογο “Ακρίτας” επεσήμανε: “Αυτή η αθλητική δραστηριότητα θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του αθλητισμού της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα, ώστε η περιοχή μας να γίνει αθλητικός προορισμός”.

«Τρέχουμε για το ΚΕΦΙΑΠ»

Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας θα είναι ο οργανισμός που θα στηριχθεί μέσα από τα Βίκος Relays στον πρώτο αγώνα του 2015.

Η διοικητική υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Ιωάννα Καραμήτρη τόνισε: “Πάνω από 100 διανοητικά και κινητικά ανάπηροι επισκέπτονται τον Φορέα και απασχολούνται δημιουργικά. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία αυτή και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα Βίκος Relays”.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Χριστίνα Μακρίδη επεσήμανε: “Συγχαρητήρια για την διοργάνωση και το πνεύμα αλληλεγγύης που πρεσβεύει. Θέλω να καλέσω όλους τους Καλαματιάνους να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα Βίκος Relays”.

Οι εγγραφές για όλους τους αγώνες του 2015 ξεκινούν από τις 6 Φεβρουαρίου, θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης: www.relays.gr και θα κλείνουν για κάθε αγώνα 6 ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Η συνδρομή συμμετοχής στα 4x2500μ. και στα 2x5000μ. είναι 12 ευρώ για κάθε ομάδα, ενώ στα KidsRelays (παιδικές σκυταλοδρομίες) 4x100μ./4x200μ. και TeensRelays (εφηβικές σκυταλοδρομίες) 4x1000μ. η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για οποιαδήποτε απορία υπάρχει μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο email: info@relays.gr.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

*Στη φωτογραφία διακρίνονται (από αριστερά) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Ανδριανόπουλος, ο Διευθυντής του Elite City Resort, Νίκος Μαλαπέτσας, ο Διευθυντής των Βίκος Relays, Λευθέρης Πλακίδας, ο συντονιστής της παρουσίασης, δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, η διοικητική υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Ιωάννα Καραμήτρη και η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Χριστίνα Μακρίδη.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι